Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Az érsekújvári lány, aki a Vadnyugat leghírhedtebb figurái között élte le életét

2022. január 7. 16:05 Múlt-kor

<

Az események sűrűjében

Mindennek dacára jó párost alkottak a Vadnyugat gyorstüzelő napjaiban. Amikor Holliday-t egy pókerjátszma során letartóztatták Fort Griffinben – a pontos ok tisztázatlan, de egy hamiskártyás játékostárs leszúrása és a játék közben tiltott alkoholfogyasztás is felmerült – Kate megfelelt a kihívásnak.

Lopva tüzet gyújtott a városban, és amikor az emberek odagyűltek megfékezni azt, ő a hotelbe ment, ahol Holliday-t fogva tartották, két pisztoly fogott az őrökre, és elszöktette kedvesét.

Lopott lovakon vágtatva elérték Dodge Cityt, és megfogadták egymásnak, hogy felhagynak a prostitúcióval és a szerencsejátékkal – bár egyikük sem tartotta be sokáig az ígéretét.

Végzetes módon Kate mutatta be Holliday-t Wyatt Earpnek és testvéreinek, amit utólag megbánt. „Az Earp fiúknak olyan hatalma volt fölötte, hogy sose bírtam elrángatni közülük Docot” – panaszkodott egy ízben.

1880-ra Doc Holliday és Wyatt Earp megérkeztek Arizona robbanékony vadnyugati városába, Tombstone-ba (Sírkő). Kate ekkor a közeli Globe-ban vezetett egy hotelt. Bár Holliday-jel való kapcsolata leginkább viharosnak volt nevezhető, Kate a férfi szobájában várta az O. K. (Old Kindersley) karám melletti legendás tűzharc után. „Borzasztó volt” – pityergett Holliday Kate beszámolója szerint. „Egyszerűen borzasztó.”

Útjaik ismét elváltak egymástól amikor Kate részeg dühében segített gyilkosság gyanújába keverni Holliday-t. Mire azonban a fogász 1887-ben, 36 évesen tuberkulózisban elhunyt, Kate már ismét mellette volt Coloradóban. Az ő története nem itt ért véget.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Az érsekújvári lány, aki a Vadnyugat leghírhedtebb figurái között élte le életét

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra