Múlt-kor.hu

Hét horrorfilm, amelyet valós események ihlettek

Hét horrorfilm, amelyet valós események ihlettek

2018. október 31. 19:11 Múlt-kor

Annabelle (2014)

A 2014-es, egy démoni megszállásnak köszönhetően természetfeletti képességekkel bíró gonosz játékbabáról szóló film szintén egy Ed és Lorraine Warren által leírt esetet dolgoz fel. Beszámolójuk szerint az 1910-es évek népszerű rongybabája, a Raggedy Ann egyik példányát 1968-ban kapta ajándékba egy ápolónak tanuló nő.

A baba látszólag képes volt testhelyzetének megváltoztatására (amíg nem figyelt rá senki), továbbá ő és lakótársa is rejtélyes írott üzeneteket kezdtek felfedezni szerte a lakásban, miután a baba hozzájuk került – a „Segíts rajtam!”, „Segíts rajtunk!”, és hasonló tartalommal bíró üzenetek olyan papírra voltak írva, amilyet ők nem tartottak. Miután a baba elkezdett vérezni, valamint más szobákban feltűnni, mint ahol hagyták, a rémült nő médiumhoz fordult. A médium megállapította, hogy egy Annabelle Higgins nevű halott kislány szelleme tartja megszállva a babát, ezt követően a nő a Warren-házaspárt hívta segítségül.

A fiatal nőt terrorizáló Raggedy Ann-rongybaba igen kevéssé hasonlít a filmbéli fa öltöztetős babára. A valódi Annabelle-en nem látszik nyoma annak a gonosznak, amely irányíthatta, míg a film készítői szándékosan egy nyugtalanító külsejű babát választottak. „A látszat csal” – mondta Lorraine Warren a USA Today hírlapnak 2017-ben. „Nem az teszi félelmetessé a babát, ahogy kinéz, hanem az, amit beletöltöttek: a gonosz.”

A Warren-házaspár egyetértett a médiummal abban, hogy egy „nem emberi, jelenvaló lény” szállta meg a babát, és emberi testet keres magának. Meglocsolták szenteltvízzel, és elszállították saját (látogatható) „okkult múzeumukba” a Connecticut állambeli Monroe-ba, ahol egy üvegszekrényben található. A szekrényen egy tábla figyelmezteti a látogatókat, hogy semmiképpen ne nyúljanak az ártatlannak tűnő játékszerhez. „Van egy pap, aki rendszeresen eljön megáldani a múzeumot, beleértve Annabelle-t is” – mondta el Lorraine Warren. „Olyan imák ezek, amelyek megkötik az ördögöt – akár egy villanypásztor egy kutyát.”

Hét horrorfilm, amelyet valós események ihlettek

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. nyár: Őrült uralkodók

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra