Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Műhelytúra és aranymosás is szerepel a Múzeumok éjszakája idei programjai között Esztergomban

Műhelytúra és aranymosás is szerepel a Múzeumok éjszakája idei programjai között Esztergomban

2024. május 31. 11:20 MTI

A Múzeumok éjszakája kiemelt helyszíne lesz az idén Székesfehérvár mellett Esztergom is, ahol kiállításokkal és további kísérőprogramokkal várják a látogatókat június 22-én.

<

Az idei Múzeumok éjszakája nagykövete, Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színművész – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, az esztergomi bazilika emeletén működő Főszékesegyházi Kincstár állandó és aktuális időszaki kiállítása mellett előadásokkal, orgonakoncerttel, tárlatvezetésekkel várja az érdeklődőket.

Interaktív nyomozós játékkal készülnek az esztergomi helyszínelők a Vármúzeumban, ahol a kiállítás mellett a gyerekek kézműves foglalkozáson és interaktív mesefoglalkozáson is részt vehetnek.

A Duna Múzeumban a kiállítás mellett tudományos show-val, zenés műsorokkal, képes útibeszámolóval és alkotósarokkal is készülnek. A kisebbeket gyermekprogramok, míg a nagyobbakat a Fröccsterasz várja ezen az estén.

A Keresztény Múzeumban megcsodálható utolsó apostoli királyunk, IV. Károly trónszéke, de színházi előadás és dramatizált tárlatvezetés is látható, a gyerekek pedig királyi koronákat készíthetnek a kézműves foglalkozáson.

Az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár tárlatvezetéssel, egyházzenei előadással és ex libris készítéssel, míg az MNL Komárom-Esztergom Vármegyei Levéltára Megyei retrokiállítással, tárlatvezetéssel és előadással várja az érdeklődőket.

A Balassa Bálint Múzeum restaurátoraival közösen hív műhelytúrára, majd kezdetét veszi a helytörténeti mozi. A gyerekeket régészhomokozó és kézműves foglalkozás várja.

A Geoda Interaktív Ásvány-és Őslénykiállítás tárlatvezetéssel, aranymosással, ékszerkészítéssel és ásványkutatással várja a látogatókat, de magyarországi meteoritok is megtekinthetőek.

Az esztergomi Iohanneum idegenvezetéssel, interaktív kiállítással, kézműves foglalkozással és mesejátékkal, a Babits Mihály Emlékház tárlatvezetéssel, irodalmi kvízzel és játékokkal készül a Múzeumok éjszakájára.

Minitárlat, előadások és vetített fényfestészeti kiállítás is várja a látogatókat az Esztergomi Művészek Céhének szervezésében. A Kákonyi Asztrik Kortárs Galéria tárlatvezetéssel, az Esztergomi Baptista Imaház pedig kiállításokkal és Jazzformers koncerttel is várja a látogatókat ezen az estén.

A Múzeumok éjszakája részletes programját a https://muzej.hu/ oldalon június elején teszik közzé.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Műhelytúra és aranymosás is szerepel a Múzeumok éjszakája idei programjai között Esztergomban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra