Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Megújították a Rippl-Rónai Múzeum igazgatójának megbízását

Megújították a Rippl-Rónai Múzeum igazgatójának megbízását

2022. február 25. 12:05 MTI

Újabb öt évre Ábrahám Leventét bízta meg a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum vezetésével a város közgyűlése csütörtökön. A képviselők egyhangú támogatásával elfogadott előterjesztés szerint Ábrahám Levente egyedüliként adott be érvényes pályázatot az igazgatói posztra.

<

A 62 éves, különböző beosztásokban 1985 óta a múzeumban dolgozó szakembernek biológia–földrajz szakos általános iskolai tanári, biológia szakos középiskolai tanári diplomája, egyetemi doktori címe, PhD tudományos fokozata, valamint tárgyalási szintű angol nyelvtudása van.

Ábrahám Levente múzeumvezetői feladatainak ellátása mellett oktat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán.

Az 1909-ben alakult, ma a Rippl-Rónai Emlékházat és Látogatóközpontot, a Vaszary Emlékházat, a Fekete István Látogatóközpontot és a Szentjakabi Bencés Apátság Romkertet is üzemeltető Rippl-Rónai Múzeum Kaposvár és Somogy megye történelmi, tudományos, kulturális, művészeti örökségének őrzője, közvetítője, Magyarország egyik legnagyobb tudományosan rendszerezett közgyűjteménye, ahol 2,5 millió műtárgy állagmegóvását, őrzését, feldolgozását, kutatását végzik.

A több mint félszáz dolgozót foglalkoztató, az érdeklődőknek tucatnyi állandó kiállítást kínáló intézmény egyik legismertebb anyagát Rippl-Rónai Ödön Somogynak adományozott páratlan gyűjteménye jelenti, a múzeum emellett elkötelezett gondozója a magyar festészet megújítója, Rippl-Rónai József hagyatékának is.

Ábrahám Levente pályázatában az intézmény céljaként jelölte meg az Év múzeuma cím elnyerését. Az igazgató szeretné megújítani a múzeum állandó kiállításait, bővíteni közösségi tereit, emelni múzeumpedagógiai foglalkozásai és ismeretterjesztő előadásai színvonalát.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Megújították a Rippl-Rónai Múzeum igazgatójának megbízását

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra