Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Wallenbergre és Auschwitzra emlékezik a Holokauszt Emlékközpont programsorozata

2005. január 14. 12:35

1945. január 17-én tűnt el Raoul Wallenberg, akinek Budapesten emberek ezrei köszönhették az életüket. Tíz nappal később, január 27-én felszabadították az auschwitzi koncentrációs tábor még életben maradt lakóit. E két szimbolikus napra emlékezve a Holokauszt Emlékközpont `Végjáték` című programsorozata filmvetítésekkel, koncerttel, könyvbemutatóval és beszélgetős estekkel várja az érdeklődőket 2005. január 16-27 között.

<

Január 16, vasárnap 17.00-18.30 között Wallenberg-emlékest a zsinagógatérben.

Január 17, hétfő 18.00 órától filmvetítés: Perlasca, utána 20.00 órától Szita Szabolcs történész előadása az embermentőkről.

Január 18, kedd 18.00 órától filmvetítés: Roman Polanski: A zongorista.

Január 20, csütörtök 18.00 órától filmvetítés: Szép sima kő. Utána beszélgetés a film készítőjével, Kármán Irén dokumentumfilm-rendezővel és Köves Mihállyal, a film főszereplőjével.

Tanulmányozza a részletes programot!

Nézzen körbe a Múlt-kor holokauszttal kapcsolatos cikkei között!
Január 21-e, péntek 19.00 órától "Európa Auschwitz távlatából". A rendezvény vendégei Marek Miller és Zbigniew Zbikowski Varsóból, az Európa Auschwitz távlatából című könyv szerzői, akik feltárták a magyarországi deportálások néhány eddig még nem ismert részletét. Az esten a könyvet és a belőle készülő filmsorozat egyes részeit mutatják be.

Január 22, szombat 17.00 órától filmvetítés: Klein úr.
20.00 órától Egymásnak mesélünk. Történeteink szóban, szombaton személyesen. Téma az árulás. Meghívottaink, és spontán vállalkozók a közönség soraiból elmondják egymásnak, mindannyiunknak történeteiket az árulásról. Jöjjön el, hallgasson és meséljen, ha úgy érzi, van mit mondania a társainak.

Január 24, hétfő 18.00 órától filmvetítés: Giving Voice (angol nyelven). A film után beszélgetés, moderátor: Lányi Eszter, a Haver alapítvány vezetője, vendég Illy Luca, a filmet készítő Shoah Alapítvány magyarországi képviselője.

Január 26, szerda 16.00 órakor bemutatkozik a Centropa Magyarország Zsidó Családtörténeti Központ: Az eltűnt létforma nyomában címmel.
18.00 órától Bächer Iván estje.

Január 27, csütörtök 11.00 órakor megemlékezés az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának hatvanadik évfordulójáról.

17.00 órától a MAUS című, világhírű képregény bemutatója.

A belépés valamennyi programra ingyenes.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Wallenbergre és Auschwitzra emlékezik a Holokauszt Emlékközpont programsorozata

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra