Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Kitört a Dali-láz Szegeden

2006. augusztus 31. 15:00

Salvador Dali-láz tört ki a Tisza-parti városban; a kiállítás szervezői hétről hétre új információkkal szolgálnak a pénteken nyíló tárlatról. Dali fagylaltkelyhet és menüt ehetnek mindazok, akik ellátogatnak a szeptember 1-én, Szegeden nyíló kiállításra: a belépőjegy felmutatásával az ételkülönlegességeket kedvezményesen vásárolhatják meg.

<

A kiállítóhely átrendezését és a szimbolikus utcaátnevezést követően Dali fagylaltkehellyel és menüvel várják mindazokat, akik nem csak kultúrára éheznek. A főétel: katalán zöldségleves, fokhagymás pirított kenyérkockával, amelyet Dali csibefalatok követnek katalán salátával, lencsével, rizzsel, olívaolajjal és sültpaprikával.

A fagylaltkelyhet kétféle változatban lehet majd kapni: alkoholmentes a gyerekeknek és alkoholos a felnőtteknek. Az alap mindkét változatban ugyanaz: édes szőlőágyra vaníliafagylaltot tesznek, amelyet tejszínhabbal, karamellöntettel, gyümölcsdarabokkal és csokoládéból készült jellegzetes Dali-bajusszal díszítenek; a felnőttekét édes, 12,5 fokos Malaga desszertborral öntik le.

A spanyol konyha ételeit a kiállításnak otthont adó Fekete-ház közelében található étteremben lehet megkóstolni a tárlat ideje, azaz szeptember 1. és október 1. között; a belépőjegy felmutatásával az gasztronómiai különlegességeket húsz százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Kitört a Dali-láz Szegeden

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra