Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Pályázat a csángómagyar örökség támogatására

2005. július 6. 12:57

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma pályázatot hirdet a csángómagyarok identitásának és magyar nyelvének megőrzését szolgáló, 2005. év végéig megvalósítandó kulturális, oktatási és kutatási kezdeményezések támogatására.

<

Petrás Incze János pályázat a határon túli csángómagyar kultúra, oktatás és kutatás támogatására

Pályázhatnak: Jogi személyiséggel rendelkező határon túli magyar szervezetek (egyházak, alapítványok, civil szervezetek, stb.).
Beadási határidő: 2005. július 20.

A pályázati program célcsoportjai a moldvai, gyimesi és hétfalusi csángómagyarok.

A székelyek legyilkolása
Domokos Pál Péter, a csángók apostola 

Moldvai csángók segélykérő levelei a Bácskából
1.) Kultúra
a) A csángómagyarok kultúráját, néprajzát bemutató kiadványok (CD-ROM, könyv, periodikák stb.) összeállítása, illetve kiadása, amelyek elősegítik a csángómagyarok kultúrájának megőrzését, ápolását és megismertetését az európai közvéleménnyel.
b) A csángómagyarok kultúráját ápoló rendezvények támogatása (faluünnepek, folklórfesztiválok, gyermektáborok, anyanyelvi táborok, kiállítások, konferenciák stb.).

2.) Oktatás
A magyar nyelviskolai és iskolán kívüli oktatása a moldvai csángómagyar gyermekek számára, teljes tanévben történő, rendszeres képzés keretében, szakképzett pedagógusok irányításával.

3.) Kutatás
A csángó kultúra és nyelv szakszerű, folyamatos, tudományos feltárása és dokumentálása, továbbá történeti, szociológiai és fejlesztés-stratégiai kutatások finanszírozása

Magánszemély nem pályázhat, pályázni csak intézmények által szervezett programokkal az erre rendszeresített űrlapon lehet, amelyhez részletes programot (a kiadványoknál szinopszist) és költségvetést, nyilatkozatot és a pályázó eredeti vagy hitelesített cégkivonatát (vagy igazolást a bírósági nyilvántartásba vételről) szükséges csatolni. Idegen nyelvű dokumentumok esetén be kell nyújtani a magyar nyelvű fordítást is. Nem nyújtható támogatás olyan pályázó részére, aki saját forrással nem rendelkezik, kivéve, ha az igényelt támogatás összege a 300 000 forintot nem haladja meg. (A nyertes pályázóknak az önrész felhasználásáról is el kell számolniuk.)

Az űrlapot és a nyilatkozatot a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma ügyfélszolgálati irodáján lehet beszerezni, illetőleg letölthető az alábbi honlapokról: www.nkom.hu, www.kum.hu, www.europaterv.hu.

A pályázatokat kizárólag postai úton lehet benyújtani a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma NKA Igazgatósága Fejezeti Pályáztatási Csoport címére: 1410 Budapest 7., Pf. 219, "Petrás Incze János pályázat" megjelöléssel.

Felvilágosításért is a pályázati felhívást kibocsátó szervhez lehet fordulni:
Telefon: 00-36-1-484-7390.

A pályázat beadási határideje: 2005. július 20.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Pályázat a csángómagyar örökség támogatására

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra