Múlt-kor.hu

A hivatalos tagadás ellenére valószínű, hogy Új-Guinea kannibáljai ölték meg Michael Rockefellert

A hivatalos tagadás ellenére valószínű, hogy Új-Guinea kannibáljai ölték meg Michael Rockefellert

2021. április 22. 17:06 Pásztor Kristóf

A szellemek bosszúja

A fej levágása után – a történet szerint – a férfiak meglékelték a koponyát, és elfogyasztották az agyat. Ezután megsütötték és megették a húsát, combcsontjaiból tőröket faragtak, sípcsontjaiból pedig halászathoz szigonyhegyeket. Vérét összegyűjtötték, és magukra öntötték, miközben rituális táncokat lejtettek, és szexuális aktusokat hajtottak végre. Úgy hitték, a világ egyensúlyát állítják helyre.

Hamar megbánták döntésüket. A Michael utáni keresés rémisztő volt az asmatok számára, akik nem láttak korábban repülőgépet vagy helikoptert. Nem sokkal később kolerajárvány söpört végig a régión, amelyet a bennszülöttek közül sokan a Michaelért állt bosszúként értelmeztek.

Habár Hoffmannak több asmat is elmondta ezt a történetet, sem a gyilkosság elkövetőinek rokonai közül, sem az eset idején már élő más törzstagok közül sem ismerte el senki teljes igazságként – mind azt mondták, csak egy történet, amelyet hallottak.

Egy nap aztán, nem sokkal hazautazása előtt, Hoffman úgy látta, az egyik falubéli egy földön fekvő másik ember megölését játssza el. Mivel gyilkossággal kapcsolatos szavakat hallott ki az illető mondandójából, gyorsan elkezdte filmezni, és sikerült megörökítenie, amint a férfi elmagyarázta:

„Ne mondd el ezt a történetet semmilyen más embernek vagy más falunak, mert ez a történet csak nekünk szól! Ne beszélj! Ne beszélj, és ne mondd el a történetet! Remélem, megjegyzed ezt, és ezt meg kell tartanod nekünk. Remélem, remélem ez neked és csak neked van. Ne beszélj senkihez, örökké, más emberekhez vagy más falvakhoz! Ha emberek kérdeznek téged, ne válaszolj! Ne beszélj hozzájuk, mert ez a történet csak neked van. Ha elmondod nekik, meghalsz. Félek, hogy meghalsz. Halott leszel, néped halott lesz, ha elmondod ezt a történetet. Megtartod ezt a történetet a házadban, magadnak, remélem, örökké, örökké (…)”

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A hivatalos tagadás ellenére valószínű, hogy Új-Guinea kannibáljai ölték meg Michael Rockefellert

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2021. tavasz különszám: 18 festmény, amit imádunk

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra