Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Változások a Petőfi Kulturális Ügynökség ösztöndíjpályázatainak részleteiben

Változások a Petőfi Kulturális Ügynökség ösztöndíjpályázatainak részleteiben

2024. január 30. 11:20 MTI

Módosultak a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) által decemberben meghirdetett kulturális és művészeti ösztöndíjak részletei. A módosítások a pályázni jogosultak életkorára és a pályázatok benyújtásának határidejére vonatkoznak – tájékoztatta az intézmény az MTI-t hétfőn.

<

A közleményben felidézik, hogy kilenc kulturális és művészeti ösztöndíjra írt ki pályázatot a Petőfi Kulturális Ügynökség.

A pályázatok célja, hogy segítse az önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges művészek és kutatók pályakezdését, alkotómunkáját.

A decemberben kiírt kilenc pályázat esetében egy évvel megemelték a pályázatra jogosultak életkorát, továbbá a pályázatok benyújtási határidejét február 9-én éjfélre módosították. A pályázati felhívások többi pontjai nem változtak – írják a közleményben.

Emlékeztetnek arra, hogy a sikeres pályázók idén 12 hónapon keresztül havonta bruttó 200 ezer forintos ösztöndíjat kapnak.

Az anyagi támogatás mellett az ösztöndíjprogram számos bemutatkozási lehetőséggel, kiállítással és komplex értékképző tevékenységgel segíti a tehetségek kibontakozását.

A pályázatokhoz minden esetben csatolni kell többek között a szakmai önéletrajzot és a munkatervet.

Pályázhatnak képzőművészek, művészettörténeti kutatók, műkritikusok, kézműves-iparművészek, fotográfusok, kutatók, hangszeres és énekes szólisták, koreográfusok és tánctudományokkal foglalkozók, zeneszerzők és zenetudósok, valamint jazz előadóművészek.

A megpályázható ösztöndíjak:

A pályázatokról további információ a petofiugynokseg.hu oldalon található.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Változások a Petőfi Kulturális Ügynökség ösztöndíjpályázatainak részleteiben

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra