Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Schwarzenegger nem kegyelmezett meg neki, most újabb esélyt kap a Manson-banda tagja

2017. február 3. 09:21 MTI

Négy elutasított javaslat után szerdán a felülvizsgálati testület ötödször is javasolta a gyilkosság miatt több mint negyven éve börtönben ülő Bruce Davis, a Charles Manson-banda egy követőjének feltételes szabadlábra helyezését.

A végső döntést Kalifornia kormányzója mondhatja ki, de korábban Arnold Schwarzenegger, majd az őt követő kormányzó, Jerry Brown sem egyezett bele Davis feltételes szabadulásába. A szabadlábra helyezést mérlegelő testület ajánlásában úgy fogalmazott, hogy a 74 éves Davis hajlott kora miatt már nem veszélyes a társadalomra, és ezt szerintük a rács mögött töltött évtizedekben tanúsított jó magaviselete is alátámasztja. A döntés azonban ismét Jerry Brown kormányzó kezében van, aki öt hónapig mérlegelheti a kérdést.

Bruce Davis nem vett részt a Manson-banda leghíresebb gyilkosságában, Sharon Tate színésznő, Roman Polanski rendező felesége és hat másik ember brutális megölésében, őt Charles Mansonnal és másokkal együtt Gary Hinman zenész és Donald “Shorty” Shea kaszkadőr meggyilkolásában találták bűnösnek. A férfi 30 éves volt, amikor 1972-ben életfogytig tartó büntetésre ítélték. A börtönben töltött évek alatt keresztény hitre tért, doktorátust szerzett vallásfilozófiából és lelki segítséget nyújt fogolytársainak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Schwarzenegger nem kegyelmezett meg neki, most újabb esélyt kap a Manson-banda tagja

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra