Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Hét rettenthetetlen kalandornő, aki beírta a nevét a történelembe

2017. július 21. 18:32

<

Aki saját királyságot épített egy Karib-tengeri szigeten

Marion Carstairs 1900-ban, Londonban született egy gazdag olajmágnás örököseként. Személyiségétől azonban rendkívül távol állt az előkelő angol polgári világ. Nyíltan leszbikus volt, férfi ruhákat hordott, karjait tetoválásokkal díszítette és ismerősei általában csak „Joe” néven ismerték. Ami azonban leginkább kiemelte családi környezetéből, hogy elképesztően vágyott a kalandokra.

Az első világháború idején a Vöröskereszt kötelékében dolgozott mint mentősofőr, később sikeres motorcsónak versenyző lett, majd egy saját taxi vállalatot indított, amely vezetőjeként csak nőket alkalmazott. Állítólag hosszabb-rövidebb szerelmi viszonyba keveredett a korszak számos híres színésznőjével, akik között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Marlene Dietrich, Greta Garbo vagy éppen Tallulah Bankhead.

Legnagyobb kalandjára azonban 1930-ban indult, amikor is megvásárolt egy kis szigetet a Karib-tengeren. Whale Cay hamarosan 200 embernek adott otthont és Carstairs egy valóságos kis királyságot épített ki – hadsereggel, flottával, és engedelmes alattvalókkal.

Évtizedeken keresztül gondosan épített birodalmát végül 1975-ben eladta és Floridába költözött, ahol új vállalkozásokba kezdett: repülőteret épített és egy gőzhajó vállalat vezetője lett. Itt halt meg 1993-ban, 93 éves korában.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Hét rettenthetetlen kalandornő, aki beírta a nevét a történelembe

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra