Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Hét ember, akit véletlenül élve temettek el

2016. december 23. 08:47

A korábbi évszázadokban, amikor az orvosi tudás még korántsem volt a mai színvonalon, nem egyszer megtörtént, hogy az elhunyt, meggyászolt és eltemetett rokon sírjából sikolyok és nyöszörgések hallatszottak. Egy 19. század eleji becslés szerint tíz emberből egyet bizonyára élve temethettek el. Ha egy, éppen a temetőben járó ember meghallotta a túlvilági hangot, két dolgot tehetett: ördögűzőt vagy sírásót hívott. Jan Bondeson Élve eltemetve című könyvében olyan esetekről is írt, amelyek során a tetszhalott túlélte a „túlvilági” kalandot.

<

Csengő a sírban

A 19 esztendős Angelo Hays a délnyugat-franciaországi St. Quentin de Chalais nevű falu mellett motorkerékpározott, amikor egy hirtelen fékezés következtében kirepült a nyeregből, és fejjel a közeli téglafalnak repült. Az arca és a koponyája annyira eltorzult, hogy a szüleinek egyszerűen nem engedték, hogy megtekintsék, mert a látvány feldolgozhatatlan volt. Pulzus híján habozás nélkül halottá nyilvánították, és három nappal a baleset után eltemették. A közeli Bordeuax egyik biztosító társaságának ekkor gyanús lett az ügy, ugyanis a fiú apja néhány nappal a baleset előtt fiára 200 ezer frankos biztosítást kötött. Hamarosan egy ügynök jelent meg a faluban, hogy kivizsgálja a különös esetet.

A felügyelő elérte, hogy a temetés után két nappal exhumálják a fiú testét, hogy egy független törvényszéki intézetben megvizsgálják a halál okát. Amikor Angelo teste a boncasztalra került, a szakértők igencsak megrémültek, ugyanis enyhe szívverést állapítottak meg a fiatal férfinél. Minden bizonnyal egy igen mély kómába került, amely állapotban a szervezetének kevés oxigén is elég volt az életben maradáshoz, így történhetett, hogy a föld mélyén töltött két nap alatt nem fulladt meg. Azonnal kórházba szállították, ahol számos operáció és egyéb kezelés, valamint rehabilitáció után a fiú teljesen felépült. Érdekesség, hogy ő „találta fel” a koporsóba szerelhető csengőt, amely felfedezésének, valamint hihetetlen történetének köszönhetően egy csapásra híressé vált Franciaországban.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Hét ember, akit véletlenül élve temettek el

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra