Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Történelmi eseményt feldolgozó kisregénypályázat indul Méhes György emlékére

Történelmi eseményt feldolgozó kisregénypályázat indul Méhes György emlékére

2023. október 18. 13:20 MTI

A Méhes György – Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség ötmillió forint összdíjazással Méhes György-kisregénypályázatot hirdet új, magyar történelmi kisregények születésének ösztönzésére – tájékoztatta az alapítvány kedden az MTI-t.

<

A közlés szerint Méhes György (1916–2007) Kossuth-díjas alkotó jelentős írói tevékenysége, az egyetemes magyar művelődés és nemzettudat megtartóerejének kimunkálásában vállalt szerepe példaként szolgál a kortárs alkotóknak.

A pályázatra azon alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai valamely anyaországi vagy határon túli reprezentatív írószervezetnek.

A kiírás szerint minden szerző egy művel pályázhat. A pályaműveket a Magyar Írószövetség egy munkatársa kizárólag az erre a célra létrehozott a mehesgyö[email protected] e-mail-címen keresztül fogadja.

A pályázóktól korábban nyomtatásban, internetes felületen még részleteiben sem publikált műveket várnak 2024. május 14-ig. Az elbírálás kiemelt szempontja az irodalmi megalkotottság, érték.

A szakmai zsűri 2024. szeptember 30-ig bírálja el a benyújtott műveket. A nyerteseket 2024. októberében, ünnepi műsor keretében hirdetik ki.

A tájékoztatás szerint a pályázatra olyan alkotással lehet jelentkezni, amely megfelel a műfaj követelményeinek, terjedelme minimum 100 ezer, maximum 200 ezer leütés és magyar történelmi eseményt dolgoz fel.

A pályázat nyertese 2 millió 500 ezer forint, a második helyezett mű alkotója másfél millió forint, míg a harmadik egy millió forint jutalomban részesül – olvasható a közleményben.

A pályázatra nevezési díj nélkül lehet jelentkezni.

A pályázat anonim, így a beküldendő pályaműre csak a jelige és a mű címe kerülhet fel, a szerző nevét a beküldött dokumentum címe se tartalmazhatja – áll az összegzésben.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Történelmi eseményt feldolgozó kisregénypályázat indul Méhes György emlékére

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra