Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Film készül az atombomba atyjáról

2021. október 11. 17:30 MTI

Christopher Nolan az atombomba atyjáról, a zsidó származású amerikai elméleti fizikus Robert Oppenheimerről forgat életrajzi filmet. A főszerepet az ír színész, Cillian Murphy, a Peaky Blinders főszereplője kapta.

<

A filmet gyártó Universal Pictures a hétvégén jelentette be, hogy az Oppenheimer című film 2023 júliusában kerül a mozikba.

Robert Oppenheimer (1904–1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a II. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében.

Nolan, a Batman: Kezdődik!, az Eredet és a Csillagok között rendezője Kai Bird és Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas életrajzi könyve nyomán forgatja a filmet. A felvételek 2022 elején kezdődnek.

A rendező már többször dolgozott együtt Murphyvel: a 45 éves színész szerepelt a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, az Eredet és legutóbb a Dunkirk című filmjében is, de ez lesz az első alkalom, hogy ő kapja a főszerepet.

A filmsztárt a közelmúltban a Hang nélkül 2. című horrorban láthatták a nézők a filmvásznon, illetve ő volt a nagysikerű Peaky Blinders sorozat főszereplője.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Film készül az atombomba atyjáról

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra