Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A legendás divattervező, Rotschild Klára életéről készül film a Nemzeti Filmintézet támogatásával

2021. szeptember 30. 13:37 MTI

A gyártási támogatást további három televíziós filmtervnek is megítélték, Brenner Jánosról sorozat, míg a Vígszínház 125 éves történetéről, illetve az Országház és a Kossuth tér megújulásáról dokumentumfilm készül.

<

Az NFI 295 millió forintos támogatásával készülhet a Rotschild Kláráról, a szocialista előkelőségek ikonikus divattervezőjéről és legendás Váci utcai szalonjáról szóló, Egy magyar Rothschild című tévéfilm, amely az 1970-es évek elitjének életét eleveníti meg Zomborácz Virág (Utóélet, Egynyári kaland) rendezésében.

(A Clara szalon vezetőjéről, a divat nagyasszonyáról itt olvashatnak bővebben.)

Az NFI szerdai közleménye szerint Boldog Brenner János vértanú, áldozópap brutális meggyilkolásáról Legyetek szeretettel címmel rendez tévésorozatot Szilágyi Andor (A Rózsa neve, Mansfeld).

1957-ben a forradalmat követő egyházüldözés áldozatává lett fiatalember megölésének körülményeit máig homály fedi. Az NFI 549,9 millió forintos támogatásával készülő sorozat a nyomozást bemutatva bepillantást enged a kommunista hatalom 1956 októberét követő restaurációjába is.

Paczolay Béla (Kalandorok, Dumapárbaj) rendezésében, az NFI 131,3 millió forintos támogatásával készülhet a VÍG125 című kétrészes fikciós dokumentumfilm, amely felöleli a Vígszínház 125 éves történetét, végigvezet a történelmi és színháztörténeti korszakokon, kiemelve fontosabb csomópontokat, meghatározó művészeket.

(Az egykor bűnözők mocsaras rejtekhelyéül szolgáló, majd a kultúra fellegváraként ragyogó Vígszínházról itt olvashatnak részletesebben.) 

Az Országház, Budapest egyik legismertebb középülete és a Kossuth tér az elmúlt évek során teljeskörűen megújult. Az operatőrként számos díjjal kitüntetett Nagy András rendezésében készülő dokumentumfilm a teljes szépségében ragyogó épület és részben az ország történetének elmesélésére vállalkozik.

Az Ország Háza című tévéfilm a filmintézet 273,9 millió forintos támogatásával valósulhat meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A legendás divattervező, Rotschild Klára életéről készül film a Nemzeti Filmintézet támogatásával

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra