Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Weboldal segít a múzeumok interneten elérhető tartalmainak keresésében

2020. április 22. 13:48 MTI

Elindult a Virtuális Mozaik Múzeumtúra, a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldala. A zárva tartó múzeumok, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal, számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online. Az újonnan elindult oldal célja, hogy összegyűjtse és egy oldalon megjelenítse a múzeumok digitális tartalmait - olvasható a Mozaik Múzeumtúra MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

<

Mint írják, a weboldalon a pedagógusoknak a digitális oktatást segítő tartalmak és múzeumpedagógiai foglalkozások közzétételével nyújtanak segítséget.

A közleményben kiemelik, hogy az oldalon igyekeznek sokszínű tartalmakat megjeleníteni múzeumi partnereink segítségével.

Már csaknem 150 digitális tartalom érhető el, többek között audio guide-ok, virtuális kiállítások, épületbejárások, múzeumpedagógiai foglalkozások, online gyűjtemények, adatbázisok és folyóiratok.

Az oldalon megjelenő tartalmakat hashtagekkel látták el, különböző kategóriára, tematikára, korosztályra vagy akár a keresett múzeum nevére lehet szűrni, így első kézből juthatnak az érdeklődők a számukra legfontosabb információkhoz.

A szűrés után megkapják a megfelelő találatokat, és a kiválasztott tartalom képére klikkelve annak weboldalára jutnak el.

Mivel az oktatáshoz egy friss kutatás szerint a pedagógusok szívesen használják fel a múzeumok vizuális anyagait, ezért összegyűjtötték a magyarországi múzeumok Youtube-csatornáit, ahol mindenki választhat a megfelelő tartalmak közt - írják.

Bővebb információk a Mozaik Múzeumtúráról a http://www.mozaikmuzeumtura.hu/ weboldalon található, az új oldal a http://www.mozaikmuzeumtura.hu/virtualis-muzeumtura linken érhető el.

A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Néprajzi Múzeum szakmai támogatásával és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában valósul meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Weboldal segít a múzeumok interneten elérhető tartalmainak keresésében

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra