Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Butikhotel lesz a Nintendo régi székházából Kiotóban

2020. január 16. 12:20 MTI

Megmentik és butikhotellé alakítják át a Nintendo használaton kívüli régi kiotói székházát, amelyet art déco stíluselemek felhasználásával emeltek 1930-ban, amikor még csak hazai és külföldi játékkártyákat gyártott a ma főleg videojátékairól híres világcég. A négyemeletes betonépület nem látogatható, ennek ellenére szerepel az online útikalauzokban a császári Japán fővárosa, Kiotó egyik nevezetességeként.

<

A Simogjo negyedben lévő volt székház bejáratánál még láthatók a régi névtáblák, amelyek közül az angol nyelvűn The Nintendo Playing Card Co., a japán nyelvűn pedig Jamaucsi Nintendo néven szerepel az 1889-ben alapított vállalat.

Az épület 1959-ig, a Higasijama kerületben emelt új székház elkészültéig szolgált a Nintendo központi irodaházaként.

Az átalakítási projekt gazdái azt ígérik, hogy a Nintendo-videojátékok rajongói számára kultikus jelentőségű épületet külsőleg a lehető legnagyobb mértékig megőrzik, jelentős átépítéseket belül végeznek.

Az átalakítást Ando Tadao rangos japán építész felügyeli, a munkát a történelmi épületek újrahasznosításával foglalkozó Plan Do See végzi.

A rendkívül kedvező fekvésű – a főpályaudvartól és több jelentős kiotói látnivalótól néhány percnyi sétára lévő – húszszobás butikhotel átadását 2021 nyarára tervezik.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Butikhotel lesz a Nintendo régi székházából Kiotóban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra