Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Ausztrál lakókocsiparkban halt meg III. Sándor orosz cár dédunokája

2015. november 30. 17:45 MTI

A világtól elvonultan élt és halt meg III. Sándor orosz cár dédunokája egy észak-ausztráliai lakókocsiparkban: a 72 éves férfit, akit a helyiek csak Old Nickként ismertek, hétfőn temettette el egy vagyonos darwini család.

<

Leonyid Gurevics Kulikovszkij, az utolsó előtti orosz cár egyenes ági leszármazottja és II. Erzsébet brit királynő, valamint férje, Fülöp herceg távoli rokona feltehetőleg szívroham következtében hunyt el szeptember 27-én, amikor a kutyáját sétáltatta az Északi területen fekvő Katherine-ben lévő otthonánál - közölte Simon Andropov, Darwin tiszteletbeli orosz konzulja. A 72 éves férfi holttestét egy kórházban őrizték, amíg a hatóságok a családja után kutattak. Végül Kulikovszkij szülőhelyén, Dániában bukkantak rá a férfi lánytestvérére. A nő értesítette az orosz ortodox egyház ausztráliai képviselőit arról, hogy a Romanov-család egyik száműzött tagja meghalt az ország északi részén.

A Darwin szerb ortodox templomában tartott hétfői temetésen az orosz egyház, az orosz, a dán és az Északi terület kormányainak képviselői is tiszteletüket tették. Ötven ember vett részt a szertartáson, amelynek költségeit - mivel a férfi hagyatékából nem lehetett fedezni -, egy vagyonos darwini család vállalta magára. A Kulikovszkij családnak a temetésen felolvasott közleménye szerint azután szakadt meg a kapcsolatuk a férfival, hogy az 1967-ben elhagyta Dániát, és Ausztráliába költözött. A férfi Sydneyben dolgozott, soha nem házasodott meg és gyermekei sincsenek.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Ausztrál lakókocsiparkban halt meg III. Sándor orosz cár dédunokája

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra