Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Nincs több meztelenkedés Angkorban

2015. május 19. 11:03 MTI

Magatartási kódexet dolgoztak ki az Angkori Régészeti Parkot felkereső turistáknak a kambodzsai hatóságok, mivel a közelmúltban több botrányos meztelenkedés is történt az ország leglátogatottabb nevezetességénél.

<

Az AKP kambodzsai állami hírügynökség honlapjára hétfőn felkerült viselkedési kódex óva inti a turistákat a túlságosan lenge öltözettől, a dohányzástól, az ősi templomok faragványainak megérintésétől, a laza kőépítményeken ücsörgéstől és a templomok tiltott területeire való belépéstől. "Angkor bárminemű fosztogatása vagy megrongálása, tovább a meztelenkedés és a nemi szervek mutogatása büntetendő cselekménynek számít" - figyelmezteti a látogatókat a kódex.

A rendszabályokat azért hozták, mert az elmúlt hónapokban több esetben magukat pucéran fényképeztető turisták okoztak botrányt. A legutóbbi incidens május 10-én történt, amikor három fiatal külföldi egymás pucér ülepét fotózta a régészeti park egyik templomában. A világörökség részét képező, tavaly 2,34 millió látogatót vonzó templomegyüttes szakralitását megsértő turistákat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, az országból kiutasították és több évre kitiltották.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Nincs több meztelenkedés Angkorban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra