Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Internetre kerül Sigmund Freud összes írása

2014. szeptember 25. 12:51 MTI

Sigmund Freud (1856-1939), a pszichoanalízis megteremtője halálának 75. évfordulója alkalmából először válik összes írása elérhetővé az interneten. A cél egy tudományos szempontból kifogástalan és korrekt gyűjtemény létrehozása.

<

Mindeddig nem létezett átfogó gyűjtemény Freud életművéből - ezt a hiányt pótolja a Bécsi Pszichoanalitikus Egyesület és a Bécsi Pszichoanalitikus Akadémia kezdeményezése. Az írások a www.freud-edition.net internetes oldalon válnak fokozatosan hozzáférhetővé a tervek szerint.

A cél egy tudományos szempontból kifogástalan és korrekt gyűjtemény létrehozása. Eddig nem létezett olyan, a történelmi és szövegkritikai feltételeknek megfelelő gyűjtemény, amely nemcsak a publikált írásokat és korai műveit, hanem Freud kéziratait és teljes levelezését is tartalmazta volna - áll a Bécsi Pszichoanalitikus Egyesület közleményében.

A honlapon már olvasható Freud eredeti leveleinek egy része, a következőkben elsőként pedig az Abraham Arden Brillnek írt levelek, a Gondolatok háború és halál idejére és a Szakvélemény a háborús neurózisok elektromos kezeléséről című írásai válnak elérhetővé.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Internetre kerül Sigmund Freud összes írása

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra