Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Reklám középkori templomokkal

2011. június 1. 18:15 MTI

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye húsz, illetve az erdélyi Szatmár megye tíz középkori templomát népszerűsíti az egymással szomszédos magyar és a román megye önkormányzata a közeljövőben annak reményében, hogy sikerül növelni a térség idegenforgalmi vonzerejét - adta hírül kedden a Krónika című napilap.

<

A Kolozsváron megjelenő újság tudósítása szerint egy európai uniós pályázat támogatásának felhasználásával kijelölték a tematikus turisztikai útvonalat, amely elkalauzolja az érdeklődőket a kegyhelyekhez. Kinál Márta projektvezető szerint az ötlet a két megyei elnöktől, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Seszták Oszkártól, illetve Szatmár megye önkormányzatának vezetőjétől, Csehi Árpádtól származik, akiknek régi közös tervük a templomok megismertetése a széles közönséggel.

Úgy vélik, hogy a térségben igen sok jó állapotban levő középkori kegyhely őrződött meg, amelyeket érdemes megmutatni a turistáknak. A pályázat közel 90 ezer eurós költségvetéséből ezer darab négynyelvű - magyar, román, német és angol - szórólapot nyomtattak, valamint ezer díszborítású ismertetőkönyvecskét is kiadtak - ötszázat magyar és ötszázat román nyelven. Egy 15 perces film is készült, valamint létrehoztak egy honlapot (www.temple-tour.eu), amely szintén a népszerűsítést szolgálja.

A kegyhelyek kiválasztásánál azt is figyelembe vették, hogy az adott település rendelkezik-e egyéb látványosságokkal, így olyan helységeket részesítettek előnyben, ahol vannak más, a turisták érdeklődésére számot tartó épületek vagy természeti értékek is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Reklám középkori templomokkal

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra