Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Vaskori falu maradványait tárták fel Londonban

2010. szeptember 20. 12:37 MTI

Vaskori falu maradványaira bukkantak Londonban egy iskolaépítés kapcsán. A régészek szerint az utóbbi évek egyik legfontosabb londoni archeológiai felfedezéséről van szó, mivel a térségbeli összes korabeli település megsemmisült a későbbi építkezések során.

<

A kétezer éves település feltárásakor a legkülönfélébb fegyverek kerültek elő, beleértve egy lándzsát és egy pajzsot. Gyermeki sírokat is feltártak, ahogy eltemetett állati maradványok sokaságát.

"Háziasított állatok csontvázai kerültek elő nagy számban - lovak, szarvasmarha, sertések, birkák, kecskék és kutyák maradványai. Ezeket az állatokat a jelek szerint feláldozták, majd egészben vagy szétdaraboltan eltemették a mészkőbe vájt mély gödrökbe" - magyarázta Duncan Hawkins ásatásvezető régész. Az archeológusoknak sikerült azonosítaniuk a kora vaskori "infrastruktúrát" - sekély árkokat, hulladékgödröket, valamint az ösvényt, amelyen a marhát hajtották a korabeli pásztorok.

A most felfedezett falu egy kőhajításnyira van Délkelet-Anglia egyik legnagyobb későbronzkori településétől, amelyet a 20. század elején tártak fel. A szakembereknek eddig nem sikerült megállapítaniuk, hogy van-e valamilyen összefüggés a két település között.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Vaskori falu maradványait tárták fel Londonban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra