Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A Stasi Thatchert is megfigyelte

2004. október 29. 13:45

<

Thatcher, az erkölcscsősz

Habár arra nincs bizonyíték, hogy az NDK államfőket tett volna el láb alól, az tény: a kelet-német vezetés szoros kapcsolatokat ápolt európai és közel-keleti terrorszervezetekkel. Figyelemmel kísérték pl. az IRA tevékenységét, melynek terroristái a berlini látogatás után két évvel kis híján meggyilkolták Thatchert. Olyan dokumentumok is előkerültek, melyekből kiderül: a Stasi alapjában véve rokonszenvezett az IRA törekvéseivel, mert az északír terroristákat elvtársak-nak tekintette a `kolonializmus` elleni harcban.


A Stasi Katarina Witt hálószobájában
"20 óra 00 perckor nemi kapcsolatra került sor a szállodai szobában a két személy között, amely 20 óra 07 perckor fejeződött be..."
Glees professzor szerint bár az NDK otthon elnyomóként lépett fel, ám nem próbálta meggyilkolni külföldi ellensé-geit:  "Saját maguk nem vállalták a piszkos munkát. A terrorcsoportok támogatása révén inkább másokkal végez-tették el."


Thatcher hazatérése után azt nyilatkozta a berlini falról: "Sokkal szörnyűbb, mint amilyennek valaha képzeltem." "Megingathatatlan elhatározását" fejezte ki, hogy Nagy-Britannia megvédi Nyugat-Berlint, és reményét fejezte ki, hogy "egy nap szabadság lesz a fal túlsó oldalán is".


A Stasi aktájához egy rövid jellemzést is csatoltak a mi-niszterelnökről, mely szerint Thatcher "keményen dolgozik és éles eszű".
A jellemrajz azonban azt is hozzátette: a Vaslady tud hűvös, ambiciózus és erkölcsösködő is lenni.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A Stasi Thatchert is megfigyelte

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra