Múlt-kor.hu

A történelemi mítoszok nyomába ered a Spektrum Brutális sorozata

A történelemi mítoszok nyomába ered a Spektrum Brutális sorozata

2016. november 30. 16:16

A 2. évadával folytatódik a Brutális történelem, a Spektrum Kamera Korrektúra-díjas sorozata. December 3-tól négy héten át minden szombaton délután 17 órakor érkeznek a csatorna saját gyártású műsorának vadonatúj epizódjai. A sorozat a többi közt nagy történelmi és filmes mítoszokról is lerántja a leplet. Romantikus-e a történelem vagy sokkal inkább kegyetlen? Most kiderül. Robbantásokból, kardsuhintásokból, pisztolydörrenésekből ezúttal sem lesz hiány.

A Spektrum Brutális sorozata a történelemmel folytatódik. Az újkori hadtörténelemért rajongó, mindig lelkes Vályi István és a belevaló történelemtanár, Kathy Zsolt kastélyokban, parkokban, vadnyugati kocsmában, tóparton és a tó vizében, játssza újra történelemórák „kimaradt jeleneteit”. Nem riadnak vissza a legaggasztóbb feladatoktól sem, időnként biztonsági felszerelésben, máskor anélkül járnak utána a kérdéseknek.

Az új szezonban nem csak történelmi, de filmes legendákról is lehull a lepel. Az irodalmi túlzás eszközével élt-e vajon Gárdonyi Géza, amikor az Egri csillagok várostrom-jeleneteiről írt? És Zorro valóban olyan könnyedén át tudott lendülni egy kastély csillárján? Egyáltalán le lehet ereszkedni olyan elegánsan egy hosszú bársonyfüggönyön, ahogy azt a fekete álarcos harcos tette a filmvásznon? Igaz-e Búvár Kund vagy Vak Bottyán legendája? Mindezekre a kérdésekre választ kaphatunk a Brutális történelem 2. évadából.

Az új évad első epizódjában a Brutális történelem csapata kideríti, mi a leghatékonyabb várostromló módszer. Milyen eséllyel indul, aki létrán kapaszkodik fel a várfalon, esetleg kapupetárdát vagy egy óriási tüzes kereket vet be? A következő részben kipróbálják a különböző lőpor nélküli lőfegyvereket. Parittyát, nyilat vetnek be, sőt egy óriás számszeríjjal átlőnek egy Trabantot is. Később pisztollyal és karddal párbajoznak a Párbajkódexben leírt szabályok szerint, sőt, filmes akciójeleneteket is tesztelnek.

Végül a vízzel, mint szintén népszerű hadviselési eszközzel ismerkednek meg – testközelből. Gyújtóhajót borítanak lángba, vízágyúval teszik ártalmatlanná egymást, majd különböző korok felszereléseiben próbálnak átjutni a tó jéghideg vizén. Választ kapunk a nagy kérdésre: vajon egy kecsketömlőt tartó nomád harcos jut-e át előbb a vízen a túlsó partra, vagy egy mai lelkes fesztiválozó? Megtudhatjuk a Brutális történelem új évadából.

A Brutális történelem 2. évadának négy epizódja december 3-tól szombatonként 17 órakor indul a Spektrumon.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A történelemi mítoszok nyomába ered a Spektrum Brutális sorozata

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2021. tavasz különszám: 18 festmény, amit imádunk

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra