Múlt-kor.hu


	Jövőre állíthatják fel a Petőfi-szobrot Segesváron

Jövőre állíthatják fel a Petőfi-szobrot Segesváron

2011. november 15. 13:45 MTI

Megóvta egy bukaresti cég a kivitelezésre kiírt pályázat eredményét, ezért késhet a segesvári Petőfi-szobor újraállítása - írja a marosvásárhelyi Népújság a honlapján.

A segesvári várban a katolikus templom melletti park felújítási munkálataira kiírt versenytárgyalást a székelyudvarhelyi Macops Kft. nyerte meg. Az eredményt a bukaresti Eco Horticultura Kft. megóvta, ezért Gáll Ernő, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) segesvári elnöke, városi képviselő úgy véli, az idén nem valószínű, hogy a téren helyére kerülhet Petőfi Sándor szobra.

Ha a bukaresti cég óvását elutasítják, akkor a héten megkezdődhet és a jövő év elejére befejeződhet a park felújítása, amely 272 ezer lejbe (20 millió forint) kerül.

"Az összegben benne van a talapzat készítése is, hiszen a régi talapzat összetört amikor a várfal beomlott és a szobrot el kellett szállítani a polgármesteri hivatal épülete mellől- nyilatkozta Gáll Ernő, hozzátéve, hogy gondot okoz a helyi evangélikus egyház hozzáállása. Az egyház egyetért ugyan a szobor felállításával a parkban, de nem ért egyet azzal, hogy Petőfi Sándorról nevezzék el a parkot, ahol a szobor áll majd.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Jövőre állíthatják fel a Petőfi-szobrot Segesváron

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2020. tél: Legendás anyósok

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra