Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Vadnyugati boltosok háborújának indult Billy, a Kölyök végzetes bosszúhadjárata

2021. november 10. 17:50 Múlt-kor

<

A háború kezdete

Egyik oldal képviselői sem átallották áthágni a törvény betűjét. Lincoln megyében a seriffek sokszor vagy figyelmen kívül hagyták a törvényszegést, vagy maguk is részt vettek benne.

Philip Sheridan, a polgárháborús tábornok így foglalta össze az Új-Mexikóban uralkodó állapotokat: „A népesség két részre osztható, melyeknek a leghőbb vágya, hogy kiirtsák egymást. […] Úgy mondják, az egyik rész a ló- és marhatolvajokból áll, a másik pedig azokból, akik már felhagytak ezzel az elfoglaltsággal.”

William Brady, a lincoln megyei seriff is Murphy és Dolan zsebében volt.

Egy biztosítási ügy végén hozott ítéletben az eljáró bíró úgy rendelkezett, hogy Tunstall egy üzlettársa minden vagyontárgyát át kell adja a Háznak. Az utasítás azonban hibásan Tunstall vagyontárgyait is magába foglalta, ideértve marháit és lovait is.

Murphy és Dolan kaptak az alkalmon, és hogy bosszút álljanak versenytársukon, megpróbálták lefoglalni Tunstall lovait. Ehhez Brady seriff áldásával fegyvereseket is maguk mellé vettek.

Tunstall számított rájuk, így maga is fegyvereseket fogadott, köztük egy farmján dolgozó, William Bonney nevű suhancot is, akit mindenki csak Billy, a Kölyökként ismert (bár születési neve Henry McCarty volt).

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Vadnyugati boltosok háborújának indult Billy, a Kölyök végzetes bosszúhadjárata

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra