Múlt-kor.hu

Szoknyavadász életmódja előrevetítette VIII. Edward rövid uralkodását

Szoknyavadász életmódja előrevetítette VIII. Edward rövid uralkodását

2020. november 27. 09:33 Múlt-kor

Hölgykoszorúban

Edwardra mindenesetre mély benyomást gyakorolt az első szexuális élmény, mert attól kezdve nem csillapodó étvággyal vetette bele magát az újabb és újabb kalandokba. Választottjai általában idősebb és férjezett nők voltak. Még 1917-ben lobbant szerelemre Marion Coke iránt, aki Leicester earlje örökösének volt a felesége.

Sok időt töltöttek együtt, olyannyira, hogy a férj figyelmeztette Edwardot, hogy szíveskedjen távol maradni a feleségétől. Marion Coke pedig úgy tűnt, hogy nem hajlott a románcra, és nem szándékozott felborítani a családi békét. A nő egyébként tizenkét évvel idősebb volt Edwardnál, és amikor a trónörökös elkezdett érdeklődni iránta 1917-ben, már négy gyermek édesanyja volt.

A következő kiszemeltje Sybil Cadogan, Henry Cadogannak, Chelsea vikomtjának a lánya, Edward húgának, Mária hercegnő udvartartásának egyik tagja volt, akivel már a franciaországi kiküldetése előtt is többször találkozott. A kapcsolatuk annyira előrelépett, hogy a lány 1917 júniusában egy olyan táviratot küldött a szüleinek, amelyben arról írt, hogy Edward eljegyezte, és hogy egy eljövendő királynét köszönthetnek a családban.

Sybil Cadogan kiváló golfjátékos hírében állt, ami erőteljes személyiséggel párosult, így elnyerte Edward tetszését, aki egy estélyen két órán keresztül táncolt vele. 1917-ben azonban Sybil Cadogan mégis elfogadta Edward egyik régi barátjának, és egykori oxfordi iskolatársának, Edward Stanleynek a házassági ajánlatát. Bár a kapcsolatuk gyorsan véget ért, Edwarddal barátok maradtak.

Természetesen nem múlt el úgy az év, hogy ne talált volna a walesi herceg újabb társaságot. A következő nő az életében Rosemary Leveson-Gower, Sutherland hercegének a lánya volt. Rosemary ismert társasági szépség hírében állt, aki szívesen vett részt házon kívüli kikapcsolódásokon is.

Egyes szerzők szerint már-már a házassági ajánlatig is eljutottak, ám a szülők ellenezték a dolgot. Mária királyné ugyanis attól tartott, hogy Rosemary vére „szennyezett”, mert a felmenői között többeknél lépett fel mentális probléma, vagy őrültség. Állítólag Edward sosem bocsátott meg az apjának, mikor keresztbe tettek a szándékainak. Rosemary mindenesetre 1919-ben házasságot kötött William Warddal, Dudley earljével, ám a walesi herceggel megmaradt jó viszonyt jelzi, hogy legidősebb fiuknak Edward lett a keresztapja.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Szoknyavadász életmódja előrevetítette VIII. Edward rövid uralkodását

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2021. nyár: Végzetes asszonyok

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra