Nyolc vad parti, amely beírta magát a történelem lapjaira
2017. június 30. 10:22
Tevepúp, leopárdembrió és majomagy
1720-ban Kang-hszi császár 66. születésnapja alkalmával rendezték meg először a nagy Mandzsu-Han Lakomát. A fényűző ünnepség célja az volt, hogy egyesítsék a mandzsu uralkodó réteget a kínai lakosság nagyobb részét kitevő han népességgel. A három napig tartó lakomán mintegy 2,500 személy vett részt, akik a töméntelen mennyiségű bor mellett 300 különféle fogással tömték meg magukat.
A hagyományosnak mondható kacsa- és disznóhús mellett olyan bizarrnak ható étkek is helyet kaptak a menüben mint a medvemancs, a tevepúp, a madárfészek, a leopárdembrió és a majomagy. Az ünnepség akkora sikert aratott, hogy később több alkalommal megismételték és Kínában napjainkig kínálnak az éttermekben a lakoma által inspirált fogásokat.