Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Már csak a héten látható a Nemzeti Galéria Barabás Miklós-kiállítása

Már csak a héten látható a Nemzeti Galéria Barabás Miklós-kiállítása

2024. január 8. 11:20 MTI

A Barabás Miklós, a 19. századi magyar képzőművészet egyik legmeghatározóbb mesterének műveit bemutató A rajz mestere című tárlat január 14-ig látható a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

<

A kiállítás tavaly szeptemberben, Barabás Miklós halálának 125. évfordulója alkalmából nyílt meg.

A 125 művet felvonultató tárlat – néhány ismert festmény mellett – elsősorban olyan rajzokat és akvarelleket mutat be, amelyekkel korábban még nem találkozhatott a közönség – tájékoztatta az MTI-t pénteken a galéria.

Mint írták, a kiállítás átfogja a teljes grafikai életművet.

A korai munkák mellett Barabás itáliai képei, a pályafutása csúcsára érő művész akvarelljei, a korabeli fürdőéletet bemutató grafikái, litografált arcképeinek sorozata, valamint Barabás néhány késői alkotása is megtekinthető a tárlaton.

A kiállítás érdekessége, hogy a rajzok, akvarellek közül néhány egészen nagy méretben, illetve nagyító segítségével is tanulmányozható a kiállítótérben.

A tájékoztató szerint a kiállításhoz kapcsolódóan január 9-én 19 órától online tárlatvezetésen ismerhetik meg az érdeklődők Barabás Miklós művészetét.

Január 10-én 16 órától Hessky Orsolya, január 12-én 16 órától pedig Dsupin Luca, a kiállítás kurátorai mutatják be a tárlatot.

Január 13-án 15 órától Bellák Gábor művészettörténész Barabás és Petőfi címmel tart előadást 19. századi művészetünk és irodalmunk két jelentős alakjáról.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Már csak a héten látható a Nemzeti Galéria Barabás Miklós-kiállítása

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra