Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Hét extrém reklámfogás a történelemből, amely megragadta a világ figyelmét

2017. november 24. 13:58

<

Egy álkatasztrófából lett katasztrófa

1896-ban a Missouri, Kansas és Texas Vasutak egy alkalmazottja, William George Crush egy rendkívül ambiciózus tervet eszelt ki, hogy növelje a cég népszerűségét. Kiválasztott egy nagy, üres, vidéki telket Texasban, ahol hatalma lelátókat és egy vasúti sínpárt épített fel. Az ötlet az volt, hogy a síneken szembehelyeznek egymással két mozdonyt, majd azokat teljes sebességre felgyorsítva frontálisan karamboloztatják egymással.

A „vasszörnyek párbajára” mintegy 40 ezer izgatott néző érkezett és úgy tűnt, hogy Crush akciója fantasztikus eredményt fog hozni. Az attrakció a tervek szerint el is indult, aztán az ütközés pillanatában elszabadult a pokol. Az egymásnak csapódó mozdonyok kazánjai azonnal felrobbantak, óriási mennyiségű fémtörmeléket repítve a levegőbe.

A robbanásban rengetegen megsérültek, hárman pedig életüket is vesztették. Az áldozatok közt volt egy kislány is, akinek koponyáját teljesen összetrancsírozta egy repülő vasdarab. A vasúttársaság ezután kénytelen volt nagyon komoly kártérítési összegeket kifizetni. Furcsa módon, az eredeti terv végül bevált: a cégnek nemcsak a hírneve, de a forgalma is jelentősen megugrott a következő években.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Hét extrém reklámfogás a történelemből, amely megragadta a világ figyelmét

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra