Múlt-kor.hu

Elindult a POLHUNATION lengyel-magyar oktatási projekt

Elindult a POLHUNATION lengyel-magyar oktatási projekt

2020. március 25. 10:16

2020. március 23-án, a Lengyel-Magyar Barátság Napján elérhető vált a POLHUNATION projekt honlapja. A Történettudományi Intézet és a Wacław Felczak Alapítvány együttműködésében megvalósuló oktatási projekt célja, hogy a középiskolai történelemoktatást a magyar-lengyel történelmi kapcsolatokkal kiegészítse.

A munka során 24 történelmi kisfilmet készítettek Mátyás király uralkodásától az 1989-es rendszerváltásig terjedő időszak legfontosabbnak ítélt történelmi pillanatairól. A 23-án induló honlapon a filmeket a történelem tankönyvek tananyagába ágyazták, a tankönyvi szöveget sok helyen kiegészítették, illetve térképeket és fényképeket mellékeltek hozzá.

Az érdeklődő diákok számára minden egyes témakör mellé további olvasnivalót is ajánlanak. A diákok az ismeretanyag elsajátítása után kvízkérdések segítségével ellenőrizhetik tudásukat. A készítők bíznak benne, hogy a projekt tartalma és formája kielégíti a digitális oktatás igényeit és hasznos segédanyagot jelentenek majd tanárok és diákok számára egyaránt.

A projekt a hivatalos honlapja mellett elérhető a Facebookon, az Instagramon és a Youtube-on is. 

Elindult a POLHUNATION lengyel-magyar oktatási projekt

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2020. tavasz: Halálos tudomány

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra