Múlt-kor.hu

Dokumentumfilmet készít Paul McCartney lánya a híres Abbey Road-i stúdióról

Dokumentumfilmet készít Paul McCartney lánya a híres Abbey Road-i stúdióról

2021. január 13. 11:04 MTI

Dokumentumfilmet forgat Mary McCartney, Paul McCartney lánya a híres londoni Abbey Road-i lemezstúdióról, ahol a Beatles felvételei is készültek.

Csaknem egy évszázadnyi zene

A híres londoni Abbey Road-i lemezstúdióról készít dokumentumfilmet Paul McCartney lánya, az 51 éves fótós-filmes Mary McCartney.

A film címe If These Walls Could Sing ('Ha ezek a falak énekelni tudnának'), és ez lesz az első egészestés dokumentumfilmet a stúdióról, ahol dalainak nagy részét rögzítette a Beatles.

A hangstúdió idén novemberben lesz 90 éves. Neve a Beatles 1969-es albumával vált híressé, amelynek ikonikus borítóján az együttes tagjai az Abbey Road zebráján kelnek át.

Mary McCartney elmondta, hogy gyermekkorának sok emléke fűződik az Abbey Road-i stúdióhoz, és régóta foglalkoztatta a gondolat, hogy filmet készítsen róla.

A dokumentumfilmben, amely a Mercury Stúdió produkciójában készül, számos híresség szólal meg, az interjúk mellett a nézők a kulisszák mögé is benézhetnek.

Az Abbey Road Stúdióban 1931 óta készítenek hangfelvételeket. A mai zenei sztárok közül Kanye West és Adele is dolgozott már a stúdióban, melynek épülete ma már műemlékvédelmi felügyelet alatt áll.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Dokumentumfilmet készít Paul McCartney lánya a híres Abbey Road-i stúdióról

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2020. tél: Legendás anyósok

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra