Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Bélyegeken mutatják be a világörökség helyszíneit

2005. április 27. 12:03

Az angol Royal Mail és az ausztrál Australia Post együttműködése keretében különleges bélyegsorozatot indítottak útjára, melyek a két ország világörökségi helyszíneit mutatják be. Bár mindkét ország rendelkezik különleges emberkéz által formált épületekkel, ám mégis abban állapodtak meg, hogy ezeket az angol bélyegeken tüntetik majd fel (azaz a történelmi örökséget), míg Ausztrália esetében pedig a természeti örökség egyes darabjait mutatják be.

<

 

A kezdeményezés azonban nem egyedülálló: a Magyar Posta 3 évvel ezelőtt kezdett hasonló tematika mentén bélyegsorozat és a hozzá tartozó, szintén a helyszíneket bemutató borítékok megjelentetésébe. Eddig 2002-ben Budapest (100 Ft), Hollókõ (150 Ft), Aggtelek (180 Ft), 2004-ben pedig Pannonhalma (150
Ft) és Hortobágy (170 Ft) kerültek kiadásra. A Magyar Posta kétévente bõvíti a sorozatot, a hátralévő három magyar világörökségi helyszín (Pécsi ókeresztény sírkamrák, Fertõ-Neusiedlersee kultúrtáj, Tokaji történelmi borvidék) bélyegeinek megjelentetését jövõre tervezik.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Bélyegeken mutatják be a világörökség helyszíneit

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra