Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Magyar honlap indult II. János Pál pápáról

2005. április 18. 10:02

Internetes honlap nyílt II. János Pál pápa életútjáról, örökségéről; a webhely áttekintést ad egyházfői időszakának főbb eseményeiről, cikkeket, képeket, verseket közöl, továbbá nyilatkozatokat, filmeket és zenei alkotásokat is magába foglal a pápáról.

<

A honlap magánkezdeményezésre indult azzal a céllal, hogy összegyűjtse mindazt, ami II. János Pál pápa életútjával, örökségével kapcsolatos - mondta szerdán az MTI-nek az újságírással és honlapkészítéssel foglalkozó Gégény István, aki munkatársaival közösen működteti és szerkeszti az Életjel oldalait.

 

"Ez az oldal egy olyan embert mutat be, aki egész lényével, minden tettével az örök életre mutatott rá. Nem is lehet, hogy földi halálával véget érjen a Történet. Itt él velünk, köztünk továbbra is..." - írták a nyitóoldalon a készítők. A fejlécen az április 2-án egyhunyt katolikus egyházfő jelmondata olvasható: Totus tuus - Teljesen a Tiéd (más fordításban Egészen a Tiéd).

 

A honlap a kezdeti évek eseményeinek rövid áttekintése után évekre bontva sorolja fel a pápai életút főbb állomásait, összegzést ad II. János Pál Magyarországhoz fűződő kapcsolatáról, majd halálának nemzetközi visszhangjáról. Mindemellett az oldalakon megtalálható egy angol nyelvű dal hangfelvétele, egy rövidfilm életútjáról, továbbá több költeménye, versrészlete is.

 

Gégény István az MTI-nek elmondta, hogy a katolikus egyházfő életútjának áttekintése a honlap első nagy és örök témája, amely szándékuk szerint folyamatosan bővül. A honlap a későbbiekben a keresztény értékek jegyében más, így például kulturális témákkal is kiegészül - tette hozzá.

 

(MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Magyar honlap indult II. János Pál pápáról

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra