Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Az iráni Bam fellegvára a Világörökség része

2005. január 3. 11:05

2004. december 27-én Bam városában hivatalosan is a Világörökség részévé nyilvánították a fellegvárat. A jövőben újabb iráni helyszínek kerülhetnek az UNESCO védelme alá.

<

Bam fellegvára

"Reméljük a jövőben Bam-ot elárasztják a nemzetközi segélyek. Bam fellegvárának renovációjában a következő lépés egy hosszútávú terv, az agyagtégla építészet kutatása, és együttműködés a világ számos országával, valamint szervezetével" - mondta Mounir Bouchenaki, az UNESCO kulturális igazgatóhelyettese a Bam fellegvárában megtartott ünnepségen, amelynek keretében Bouchenaki egy emléktáblát leplezett le a fellegvár bejáratánál.

 

A Világörökség részének tekintett történelmi helyszínek számának limitálásáról Bouchenaki a következőt mondta: "A Világörökség Bizottság munkájához tartozik, hogy döntéseket hozzon és adott esetben felülbírálja azokat. Irán megérdemli, hogy a jelenlegi hatnál több helyszíne legyen a Világörökség része". Mounir Bouchenaki hétnapos iráni látogatásán megtekinti Pasargadot és Tangeh-bolaghit - ez utóbbit 2005-ben, a Sivand-gát átadása után elárasztja a víz.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Az iráni Bam fellegvára a Világörökség része

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra