Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Működésképtelen a pandzsábi régészeti hivatal

2011. szeptember 7. 11:24

Szabadon firkálhatják és büntetlenül rongálhatják a vandálok a pakisztáni Pandzsáb tartomány történelmi műemlékeit, az alkotmány 19. kiegészítése ugyanis április óta nem ad felhatalmazást a törvénykezésre.

<

Az 1975-ös Régiségügyi Törvény és az 1997-ben elfogadott Környezetvédelmi Törvény ellenére a régészet és a környezetvédelem is olyan szabályozást tett a közgyűlés asztalára, amely a szövetségi törvényt váltaná fel; ez jelenleg még elfogadásra vár.

„A törvénykezés hiánya miatt az osztály fegyvertelen. A törvény szerint nem adhatunk ki figyelmeztetéseket, de nincs más választásunk” – mondta el a régészeti hivatal egyik munkatársa, az Iqbal Museum mellett épült házra utalva.

Egy környezetvédelmi tisztviselő szerint a 2001-es kormányrendelet egy bizonyos szint alatt nagyobb hatalmat biztosít számukra, de egyes esetekben, a bírósági szakaszban ez már hatástalannak számít. A nyomás ellenére a pandzsábi közgyűlés nem foglalkozott érdemben a törvénykezéssel, igaz, a ramadán előírásainak szigorú betartása nem tette könnyebbé helyzetüket.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Működésképtelen a pandzsábi régészeti hivatal

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra