Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Légiósokat toboroznak Szombathelyen

2011. március 23. 15:10 MTI

Toborzónapot tart április 3-án, vasárnap 10 órától a Szombathelyi Történelmi Témaparkban a Savaria Legio Hagyománykutató, Hagyományőrző és Ismeretterjesztő Egyesület - tájékoztattak az egyesület képviselői.

<

Olyan 18 év feletti férfiak jelentkezését várják, akiket érdekel a római kori harcászat, a legionárius életmód, és vállalják azt a kihívást, hogy az első századi római nehézgyalogos felszerelését magukra öltve mindezeket akár országhatárunkon kívüli rendezvényeken is bemutassák - mondta el Joós Tamás.

A hagyományőrző egyesület Magyarország legrégibb városi joggal rendelkező településének, a római kori Savaria emlékeinek, lakóinak, hétköznapjaik és ünnepeik hangulatának megismerését és bemutatását tűzte ki céljául, megalakulásuk óta elsődlegesen a Római Birodalom hadseregének a város történetében betöltött szerepét kutatják - fűzte hozzá.

Az egyesület a hazai rendezvényeken felül számos országban mutatta már be a császárkori legionáriusi élet- és harcmódot. Jártak már Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Horvátországban és Romániában is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Légiósokat toboroznak Szombathelyen

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra