Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Virtuális Prado nyílt a Google Earth-ben

2009. január 15. 08:48

A madridi Prado képtár 14 műalkotásának háromdimenziós bemutatóját is megtalálhatjuk mostantól a Google internetes földrajzi böngésző programjában.

<

A Google és a képtár együttműködésének köszönhetően az érdeklődők számítógépükön csodálhatják meg a világhírű festményeket, köztük Rubens, Velázquez vagy Hieronymus Bosch alkotásait. Az alkotásokról rendkívül magas felbontású, 14 ezer millió pixeles, azaz 14 gigapixeles fényképek készültek. A képek megtekintéséhez szükséges réteg bekapcsolásának mikéntje itt olvasható.

Az interneten így tulajdonképpen a képtárnál előnyösebb körülmények között tanulmányozhatóak a festmények, például Rubens Három gráciáján az apró méhecske sokkal inkább kivehető, mint élőben. A festmények között ott van Fra Angelico Angyali üdvözlete, Goya Május 3.-ája, vagy Bosch Gyönyörök kertje című műve.

A Google Earth háromdimenziós bemutatója valósághűen jeleníti meg a Prado épületét, termeit is, így azt az érzetet kelti, mintha a látogató fizikailag is ott lenne Madridban.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Virtuális Prado nyílt a Google Earth-ben

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra