Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Csúcstechnikával szökhetünk meg a londoni Towerből

2007. november 16. 13:00

Különleges játékot fejlesztettek ki a Tower látogatói számára: az emléktáblák és feliratok olvasása helyett egy PDA-t kapnak, amelynek segítségével egy klasszikus szökést hajthatnak végre.

<

Túlélőcsomag a szökéshez

A bejáratnál kapott HP iPAQ zsebszámítógépen egy 18. századi ruhát viselő férfi jelenik meg. A neve Lord Nithsdale, aki összeesküvést szőtt I. György király uralmának megdöntésére. A fülhallgatón keresztül egy hang közli, hogy 1716-ot írunk, és megkérdezi, hogy eljátszanánk-e Lord Nithsdale szökési kalandját.

Az útmutatás alapján meg kell szerveznünk, hogy Lord Nithsdale felesége meglátogathassa a férjét. A hölgy két udvarhölgy kíséretében tűnik fel, akik közül az egyik két ruhát visel. A látogatónak el kell vezetnie őket a Lieutenant's House-ba, ahol a lordot fogva tartják.

A képernyőn a Tudor korabeli épület képét láthatjuk, ha a közelébe érünk, a GPS aktiválja a kaland következő részét. Lord Nithsdale-t fel kell öltöztetni női ruhába, és harmadik udvarhölgyként ki kell csempészni a börtönből. "Az egész egy rossz Benny Hill műsornak tűnik, de a lord valóban így szökött meg 300 évvel ezelőtt" - írta a lap.

A történelmi hűséggel kivitelezett jeleneteket a Történelmi Királyi Paloták (Historic Royal Palaces) jótékonysági csoportja hozta létre a Hewlett-Packard segítségével. A program térképekkel és GPS-szel repít a virtuális helyszínre. A hanghatásokat és a vizuális megjelenítést a felhasználó helyzete, valamint a közelséget, fényt, hőt és szívdobogást érzékelő szenzorok indítják be. Az angliai iskolákban is használják a szoftvert: virtuális sétákat tehetünk a Holdon, vagy meglátogathatjuk a Thomson dokkot, ahol a Titanicot építették.

A londoni Towerben alkalmazott játék lényege, hogy a látogató kiszabadítsa a virtuális rabot, anélkül, hogy elkapnák az őrök. A játék tavalyi tesztelése során a valódi őrök rádiókészüléket hordtak maguknál, amely a látogató készülékén jelzett, ha az túl közel került hozzájuk. Bár az őrök nem üldözték a játékosokat, azok mégis menekültek előlük. 

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Csúcstechnikával szökhetünk meg a londoni Towerből

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra