Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Interneten is terjeszkedik a madridi Prado

2007. október 18. 09:00

Miközben teljes gőzzel folyik az október végén újra megnyíló madridi Prado korszerűsítése, hétfőtől már beindult a múzeum eddiginél jóval teljesebb és gyakorlatiasabb internetes hozzáférhetősége.

<

A www.museodelprado.es honlapon ezentúl 12 nyelven lehet kapcsolatot teremteni a múzeum különböző gyűjteményeivel, amelyekben Velazqueztől Goyáig a legnagyobb spanyol művészek alkotásai és életrajzai találhatók meg, továbbá a belépőjegyek előzetes lefoglalását biztosító szolgáltatással is bővültek a lehetőségek.

Az új internetes szolgáltatás a Prado kétszáz éves fennállása óta eddigi legnagyobb, 152 millió eurót kitevő költségű modernizálása és kibővítése kapcsán indult el. A kibővítés révén keletkező új létesítmények területe összesen 22 ezer négyzetméter lesz majd.

Részben már október végétől megnyílnak az új létesítmények, amelyek lehetővé teszik a múzeumnak, hogy az ideiglenes és az állandó kiállítások területét egyaránt az eddigiek felével megnagyítsa. Mintegy nyolcezer festmény van a Prado birtokában, ebből ezret állítanak ki a múzeumban, háromezer ötszázat kölcsön adtak más intézményeknek és ugyancsak háromezer ötszáz festmény tartalékot képez.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Interneten is terjeszkedik a madridi Prado

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra