Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Nívódíjat kapott a sárospataki vár

2007. március 25. 12:00

Az építész szakma egyik legrangosabb elismerését kapta meg a sárospataki Rákóczi vár évtizedek óta tartó korhű felújításért a sárospataki Épszer Zrt.

<

Építőipari nívódíjat kapott a sárospataki Rákóczi-vár. Az építész szakemberek által megítélt elismerést, a díjat reprezentáló táblát pénteken avatták fel. A rendezvényen Somogyi László, a Nívódíj Bíráló Bizottság elnöke elmondta: az elismerés odaítélésének elsődleges szempontja mindig is a minőség volt. A sárospataki Rákóczi-vár másfél évtizede tartó felújítása pedig vitán felül szépre és remélhetően maradandóra sikeredett - tette hozzá.

A Rákócziak egykori "fészkének" felújítására az elmúlt másfél évtizedben több mint egymilliárd forintot költöttek, főleg különböző pályázatokon elnyert pénzek segítségével. Egyebek mellett megújult a Vörös-torony, a palotaszárny, az úgynevezett Olaszbástya valamint több, kisebb rekonstrukció is befejeződött.

Az építőipari nívódíjra a vár felújítását generálkivitelezőként 1992-től végző sárospataki Épszer Zrt. pályázott, amely egyébként már másodszor kapta meg az elismerést. Korábban a tolcsvai Oremus Pincészet feldolgozó üzemének építésében való részvételért vehették át ugyanezt az elismerést, míg két éve a mádi zsinagógáért megítélt építészeti "Oscar-díjban" részesült a cég.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Nívódíjat kapott a sárospataki vár

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra