Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Végre elkészülhet Batthyány egészalakos szobra Budapesten

2007. március 9. 09:30

A Batthyány-emlékévet szervező bizottság még márciusban meghirdeti a Batthyány Lajost ábrázoló egészalakos fővárosi szobor elkészítésére vonatkozó pályázatot.

<

"A Batthyány-emlékévet szervező bizottság még márciusban meghirdeti a szoborra vonatkozó meghívásos pályázatot"
- fogalmazott Lendvai Béla, aki hozzátette: "a pályázati kiírás is csak előkészítés alatt van, ennek megfelelően a szobor költségvetésére vonatkozóan sincs még pontos adat".

Az osztályvezető leszögezte: továbbra is úgy tervezik, hogy idén októberben avatják fel az első felelős magyar miniszterelnöknek emléket állító egészalakos alkotást, amely az első Batthyány-szobor lenne a fővárosban. Szakértői forrásokból az MTI úgy értesült, hogy a most fogalmazás alatt álló meghívásos pályázatra öt művész nyújthat majd be pályamunkát. A távirati iroda értesülése szerint a Batthyány téren felállítandó szobor költségvetése mintegy 40-45 millió forint lehet.

Az oktatási és kulturális miniszter, valamint a honvédelmi tárca vezetője február 9-én nyitotta meg hivatalosan a Batthyány-emlékévet, amellyel Batthyány Lajos születésének 200. évfordulójára emlékezik Magyarország. A nemzeti identitás és a nemzeti büszkeség erősítését is célozza a Batthyány-emlékév, amelynek programjai több mint 100 millió forintból valósulnak meg - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter a programsorozat hivatalos budapesti megnyitóján.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Végre elkészülhet Batthyány egészalakos szobra Budapesten

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra