Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Pályázat indult nagyszüleink ötvenhatja címmel

2005. november 30. 13:26

A József Attila Emlékév kezdetén indított internetes középiskolás pályázat sikeresen lezárt első fordulóját követve a kiírók újabb felhívást tettek közzé.

<

Ebben arra kérik a magyar oktatási nyelvű középiskolák diákjait, hogy három fős csapatokat  alkotva mutassák be saját nagyszüleik Ötvenhatját, azaz készítsenek olyan öt perces eredeti alkotást, amelyben azt mutatják be, milyen élmények, s hogyan alakították  a nagyszüleik, s így szükségképp a szüleik életét is.

A családi kollektív emlékezet, a családi legendák, vagy a fiatalokat is védő hallgatás, a generációk közötti párbeszéd, vagy ennek hiánya, s mindezek hatása az unokákra; nos ez az, amit a kiírók a pályaművekben keresnek majd. Mivel a két emlékév időben is találkozik,  a pályaművekben továbbra is kitüntetett szerepet kaphat József Attila életműve, szellemi öröksége.

A pályamunkákat elbíráló zsűri tagja többek között Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin, Mészáros Márta, Rainer M. János, Gyurkovics Tibor, Bozóki András, Márta István, Galkó Balázs.

A pályázat honlapja a www.attila100.hu címen érhető el, ahol olvasható a részletes kiírás, s mód van a jelentkezésre. A kész pályaműveket 2006. március 1-én éjfélig kell leadni.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Pályázat indult nagyszüleink ötvenhatja címmel

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra