Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A halál oka: 2005

2005. december 30. 11:08

<

A történettudomány veszteségei

Tóth István György
Július 14-én életének 49. évében, az ausztráliai Sydneyben tartott történész világkongresszusról hazaúton érte a halál Tóth István György történészt. Bangkokból London felé tartva a repülőgépen lett rosszul. A gép Amszterdamban leszállt, Tóth István Györgyöt megpróbálták újraéleszteni, de életét már nem sikerült megmenteni.

Benda Gyula
Hosszú betegség után augusztus 17-én elhunyt Benda Gyula történész, az ELTE Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszékének tudományos főmunkatársa, a 18-19. századi társadalomtörténet kutatója.

TIGY, Benda, Gaál, Gunst, Haraszti, Poroszlai

Gaál Ernő
Augusztus 20-án Gaál Ernő, egyiptológus, az ELTE BTK Ókortudományi Intézetének igazgatója, az Egyiptológia Tanszék vezetője halt meg tragikus váratlansággal.

Gunst Péter
Április 23-án elhunyt Gunst Péter, a Debreceni Egyetem Történelmi Intézet Új- és Legújabbkori Egyetemes Történeti Tanszékének egyetemi tanára.

H. Haraszti Éva
Október 28-án 82 évesen hunyt el H. Haraszti Éva, a Royal Historical Society tagja. Ötvenöt évesen férjhez ment A.J.P. Taylorhoz, Anglia egyik legvitatottabb történészéhez. Angol furcsaságok és szeretni valóságok címmel írta meg milyenek az angol mindennapok. Angliai írásaiban a Éva Haraszti-Taylor nevet használta. 

Fehér Géza
Február 21-én elhunyt Fehér Géza történész, régész, nemzetközi hírű turkológus.

Poroszlai Ildikó
Február 18-án elhunyt Poroszlai Ildikó régész, történész, néprajztudós, a százhalombattai "Matrica" Múzeum és Régészeti Park megalapítója és igazgatója.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A halál oka: 2005

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra