Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Elmaradt a konyak Poe sírjáról

2010. január 20. 08:41 MTI

Elmaradt a konyak Edgar Allan Poe baltimore-i sírjáról, amelyre eddig minden évben az író születésnapjának hajnalán került ajándék ismeretlen csodálójától.

<

Poe száznegyvenedik születésnapja, 1949. január 19. óta minden évben valaki három szál rózsát és egy üveg francia konyakot helyezett el az író sírján. A 201. születésnapon, kedden hajnalban Jeff Jerome, a Poe-ház és -múzeum igazgatója, valamint többtucatnyi lelkes irodalomrajongó a sírhoz közeli kápolnában hiába várta a titokzatos idegen megjelenését.

A Poe-köszöntőre várók az író műveiből tartott felolvasással töltötték el az időt. A csalódott igazgató szerint az is elképzelhető, hogy az ismeretlen látogató tavaly, azaz Poe kétszázadik születésnapján jelent meg utoljára, és többet nem látják majd a sír közelében.

Jerome, aki 1976 óta Poe születésnapján mindig ott őrködik a temetőben, nem mondott le végleg a látogatóról. Két-három évig még biztosan virrasztani fog az évfordulón, bízva abban, hogy a titokzatos idegen valamikor visszatér.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Elmaradt a konyak Poe sírjáról

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra