Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Bezárták Pompeji romvárost és a Raffaello-kiállítást is a koronavírus miatt

2020. március 9. 12:07 MTI

A koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására hozott olaszországi intézkedések sorában bezárták vasárnap a Nápoly közeli Pompeji romvárost és a Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából csütörtökön megnyílt nagyszabású római Raffaello-kiállítást is, amelyre elővételben 70 ezer jegyet adtak el.

<

A reneszánsz mester kiállításának otthont adó Scuderie del Quirinale galéria rekordszámú, hetvenezer látogatót várt a június 2-ig tartó rendezvényre. A honlapjukon megjelent közleményben a szervezők közölték, hogy hétfőtől mindenkivel felveszik a kapcsolatot, aki elővételben jegyet vásárolt.

A szervezők már korábban közölték, hogy ideiglenes bezárás esetén nem valószínű, hogy meghosszabbíthatják a tárlatot, amelyhez a világ vezető múzeumai, köztük a párizsi Louvre, a madridi Prado, a londoni National Gallery és a washingtoni Nemzeti Művészeti Galéria adott kölcsön műalkotásokat.

A római kiállításon nemcsak híres festményei láthatók, hanem nyomatai, szobrai és falikárpitjai is. Emellett archeológia és építészeti munkáit és költészetét is megismerhetik a látogatók. A kiállítás rendezői 204 műalkotást gyűjtöttek össze, amelyből 120 Raffaello műve, a többi pedig olyan korabeli munka, amely a mester korát, a reneszánsz világát segít megérteni.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szombat éjjel elrendelte a tízmillió lakosú Lombardia tartomány és 15 másik észak-olaszországi város is vesztegzárát a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Bezárták Pompeji romvárost és a Raffaello-kiállítást is a koronavírus miatt

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra