Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Bélyeget ünnepli a Posta a Magyar Zene Háza első születésnapját

Bélyeget ünnepli a Posta a Magyar Zene Háza első születésnapját

2023. január 24. 14:01 MTI

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsátott forgalomba a Magyar Zene Háza egyéves jubileumára hétfőn.

A bélyegre az intézmény épületének belső részlete és külső homlokzata került, míg az alkalmi borítékon a Magyar Zene Háza felülnézeti képe látható.

A Magyar Posta hétfői közleménye szerint a fekete sorszámú, perforált bélyegblokk ötvenezer, a piros sorszámú, vágott változat négyezer példányban készült.

A bélyeget Palkó György művészfotói alapján Kara György grafikusművész tervezte és az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta. Az újdonság hétfőtől megvásárolható a Filapostán, egyes postahelyeken és a Magyar Posta weboldalán.

Mint írják, a Magyar Zene Házát 2022. január 22-én, a magyar kultúra napján nyitotta meg Orbán Viktor miniszterelnök. A Liget Budapest Projekt részeként megvalósult épület Fudzsimoto Szu japán építész tervei alapján épült fel.

Mint a közlemény emlékeztet, a japán építész hatalmas üvegfalat tervezett, ami körülöleli a házat, átláthatóságot és légiességet kölcsönözve neki.

Az épület másik, ikonikus jellemzője az organikus tetőszerkezet: a „lebegő kalap”, amelyet a hanghullámból kiindulva hajlított meg a tervező, ráadásul a tetőzet felületét csaknem 100 egyedi tervezésű lyuk töri át.

A formabontó külcsínhez egyedi belső felépítés párosul, az intézmény összetett zenei- és programkínálatát, funkcióit az épület hármas szintfelosztása is tükrözi – derül ki a közleményből.

A megnyitás óta eltelt egy év alatt közel egymillió látogatója volt az intézménynek.

Mint írják, januártól a „Nekünk írták a dalt!” – A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című, első időszaki tárlata tekinthető meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Bélyeget ünnepli a Posta a Magyar Zene Háza első születésnapját

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra