Múlt-kor.hu

Ausztrál lakókocsiparkban halt meg III. Sándor orosz cár dédunokája

Ausztrál lakókocsiparkban halt meg III. Sándor orosz cár dédunokája

2015. november 30. 17:45 MTI

A világtól elvonultan élt és halt meg III. Sándor orosz cár dédunokája egy észak-ausztráliai lakókocsiparkban: a 72 éves férfit, akit a helyiek csak Old Nickként ismertek, hétfőn temettette el egy vagyonos darwini család.

Leonyid Gurevics Kulikovszkij, az utolsó előtti orosz cár egyenes ági leszármazottja és II. Erzsébet brit királynő, valamint férje, Fülöp herceg távoli rokona feltehetőleg szívroham következtében hunyt el szeptember 27-én, amikor a kutyáját sétáltatta az Északi területen fekvő Katherine-ben lévő otthonánál - közölte Simon Andropov, Darwin tiszteletbeli orosz konzulja. A 72 éves férfi holttestét egy kórházban őrizték, amíg a hatóságok a családja után kutattak. Végül Kulikovszkij szülőhelyén, Dániában bukkantak rá a férfi lánytestvérére. A nő értesítette az orosz ortodox egyház ausztráliai képviselőit arról, hogy a Romanov-család egyik száműzött tagja meghalt az ország északi részén.

A Darwin szerb ortodox templomában tartott hétfői temetésen az orosz egyház, az orosz, a dán és az Északi terület kormányainak képviselői is tiszteletüket tették. Ötven ember vett részt a szertartáson, amelynek költségeit - mivel a férfi hagyatékából nem lehetett fedezni -, egy vagyonos darwini család vállalta magára. A Kulikovszkij családnak a temetésen felolvasott közleménye szerint azután szakadt meg a kapcsolatuk a férfival, hogy az 1967-ben elhagyta Dániát, és Ausztráliába költözött. A férfi Sydneyben dolgozott, soha nem házasodott meg és gyermekei sincsenek.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Ausztrál lakókocsiparkban halt meg III. Sándor orosz cár dédunokája

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2020. tél: Legendás anyósok

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra