Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Amikor Károly herceget Diana-hasonmások várták Új-Zélandon

2020. május 25. 18:57 Múlt-kor

A főként nőügyeiről híres Károly trónörökös és a meseszép Diana 1981. július 29-én mondták ki a boldogító igent. Az „évszázad esküvője” névvel illetett szertartás előtt néhány héttel Károly Új-Zélandra látogatott, ahol nem akármilyen fogadtatás várta.

<

Gina de Borst egyike volt azon öt wellingtoni nőnek, akiket 1981 tavaszán különleges felkéréssel kerestek fel a brit sajtó képviselői. Az akkor 21 éves Gina (leánynevén: Kremer) éppen egy Kirkcaldies & Stains üzletben vásárolgatott az ebédszünetében, amikor megszólították, hogy volna-e kedve Dianának „öltözni” és személyesen találkozni az Új-Zélandba látogató Károllyal.

„Azt mondták, hogy a hajam tökéletes, és meg akarták mutatni, hogy a Diana-frizura segítségével milyen különleges megjelenésem lehet” – emlékezett vissza Gina a váratlan esemény harmincadik évfordulóján, hozzátéve sejtelmesen, hogy a fia pedig kísértetiesen hasonlít Vilmos herceghez. Elárulta azt is, hogy több mint két évtizedig őrizgette otthon azt a blúzt, amelyet a kiválasztott hölgyek kaptak, hogy viseljék majd a nagy találkozásnál.

Egy másik kiválasztott, Belinda Wood pedig annak a fodrászszalonnak volt a tanulója, ahonnan az eredeti ötlet származott: általuk megformázott, Diana-frizurás hölgyek fogadják a Wellington melletti Lower Huttban a trónörököst. Woodnak szép hosszú, formázható szőke haja volt, amelyből könnyedén meg lehetett alkotni az igen rövid idő alatt ikonikussá váló frizurát. A lányt pedig egyáltalán nem aggasztotta az a tény, hogy régóta növesztett haját röviddé varázsolják.

A kiválasztott és „dianásított” öt lány a nagy frizuraátalakítást és néhány közös, később az egész világot bejáró fotó elkészültét követően Lower Huttba érkezett, ahol végre találkozhattak a herceggel, akitől minden hölgy kapott egy-egy vörös rózsát és röviden elbeszélgetett velük. Évtizedekkel később is életük egyik nagy élményének tartották a találkozást, habár Károly nem dőlt be a „trükknek”, és végül hazautazott menyasszonyához.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Amikor Károly herceget Diana-hasonmások várták Új-Zélandon

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra