Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
A féltékenység, a KGB és a jeti is felmerült a szovjet túrázók bizarr halálának okaként

A féltékenység, a KGB és a jeti is felmerült a szovjet túrázók bizarr halálának okaként

2023. április 30. 16:09 Múlt-kor

<

Földönkívüliek, féltékenység és a jeti

Természetesen a szemtanúk hiányának és a tucatnyi furcsaságnak köszönhetően az eset az összeesküvéselmélet-hívők kedvence lett. Többen tudni vélték, hogy a helyi lakosok, a manysik gyilkolták meg a túrázókat, akik behatoltak előbbiek szentként tisztelt területére.

Mások úgy gondolják, elég volt megijeszteni és kikergetni a csoport tagjait a sátorból, a hideg orosz tél pedig bevégezte munkájukat. Bár a nyomozó hatóság több manysit is őrizetbe vett, semmit sem tudtak rájuk bizonyítani, így elengedték őket.

Sokakban felmerült, hogy lavina végzett a hegymászókkal, de egyrészt szokatlan, hogy tapasztalt túrázók lavinaveszélyes helyen verjenek tábort, másrészt ez nem magyarázná meg, hogy a csoport sátra miért látszott három hét eltelte után is a levegőből. És akkor még nem beszéltünk az eltűnt nyelvről, a kivágott szemről, a vérnyomokról és az égési sérülésekről.

Volt, akik szerint a nemek aránytalanságának volt betudható a tragédia: a csoport több fiútagja is ráhajtott a két lányra, és a féltékenység egymás közötti leszámolásba torkollott. Eszerint a verzió szerint Jurij Jugyint sem betegsége miatt fordították vissza, hanem azért, mert potenciális vetélytársnak tekintették.

A közelben túrázó másik csoport, valamint a helyi lakosok által is észlelt különös égi jelenségek miatt az UFO-hívők a földönkívüliek látogatásának tudták be a tragédiát. Az ezoterikus elmélet mellett kiállók szerint ez megmagyarázná, hogy az egyik áldozat durva belső sérüléseinek nem volt külső nyoma. Voltak azonban, akik talán még az idegenek bevonásánál is tovább mentek, és a hegyekben élő jeti kegyetlenkedését látták a szerencsétlenség mögött.

Végül a sokak által leghihetőbbnek tartott összeesküvés-elmélet szerint – amelyet a hatóságok viselkedése is megerősített – a fiatalok egyszerűen rossz időben voltak rossz helyen: egy fegyverkísérlet hatókörébe kerültek. Táborhelyük egy korábbi rakétakilövő állomás területén helyezkedett el, a túrázók pedig tudtukon kívül egy szigorúan titkos esemény szemtanúi lehettek.

Egyes vélemények szerint a térség felett megjelenő fénylő gömbök is erre engednek következtetni, és a radioaktív szennyeződés is emiatt kerülhetett az áldozatok ruházatára. Belső sérüléseikre azonban ez nem ad magyarázatot, így az elmélet hívei szerint egy KGB-osztag tisztította meg a terepet a nemkívánatos szemtanúktól.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A féltékenység, a KGB és a jeti is felmerült a szovjet túrázók bizarr halálának okaként

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra